Тетевенска саламура

Дата: 23.04.2003
Източник: Бон Апети
Тетевенска саламура
 
Необходими продукти:
400 г дребна риба (речна или язовирна)
2 броя речни раци
3 домата
3 люти сухи чушки
1/2 връзка копър
оцет и чесън за овкусяване
сол
 

Начин на приготвяне:
1
Тетевенска саламураРибките се почистват и се изпичат на скара от двете страни. Заедно с тях се запичат и почистените рачета, целите домати и лютите сухи чушки.
2
Тетевенска саламура 2Изпечените рибки се накъсват на малки парчета. Доматите се обелват, нарязват се на кубчета и заедно с рибата, раците и сухите чушки се сипват в тенджера с 2 л кипнала подсолена вода.
3
Тетевенска саламура 3Прибавя се 1/2 връзка копър заедно с дръжките и корените и всичко ври около 10 минути. Саламурата се консумира студена или гореща, като към всяка порция се предлага счукан чесън и оцет за подправяне.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


146 ДУШИ ОНЛАЙН
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
Силвия Руменова Станчева се регистрира в сайта.
Оля Нешкова се регистрира в сайта.
Яна коментира рецептата Тарт с гъби и спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта