Тиквено блонди с шоколад

Дата: 07.11.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг тиква цигулка
320 г брашно
220 г краве масло
280 г кафява захар
100 г черен шоколад
1 яйце размер L
2 ч. л. канела
1 ванилия
1/2 ч. л. сух джинджифил
1/2 ч. л. индийско орехче
1/2 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Тиквено блонди с шоколадТиквата се обелва и се нарязва на малки кубчета. Поставя се в тава с пергаментова хартия, поръсва се със 100 г от захарта и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор, докато омекне – около 40 минути.
2
Тиквено блонди с шоколад 2След това се пюрира.
3
Тиквено блонди с шоколад 3В купа се смесват брашното, джинджифилът, индийското орехче, канелата, ванилията и солта. Пресяват се и към тях се прибавя нарязаният на парчета шоколад.
4
Тиквено блонди с шоколад 4В друга купа се смесват и се разбиват размекнатото на стайна температура масло и захарта. Прибавят се яйцето и пюрето от тиква и се разбърква с шпатула.
5
Тиквено блонди с шоколад 5Двете смеси се съединяват и се разбъркват добре със силиконова лъжица.
6
Тиквено блонди с шоколад 6Тестото се изсипва във форма за печене върху силиконов килим (или намокрена пергаментова хартия). Покрива се с фолио за свежо съхранение и се заглажда, след което фолиото се отстранява.
7
Тиквено блонди с шоколад 7Тиквеното блонди се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за около 30 минути. След това се охлажда и се нарязва на квадрати.
Подобни рецепти:
Коментари (13)
13.
Изпрати
лично съобщение

19.09.2016
Невероятен е и дано ми донесе късмет!
12.
Изпрати
лично съобщение

17.03.2015
Много вкусно стана, аз сложих по-малко захар, защото ползвах бял шоколад, но мисля, че дори и с черен пак ще стане вкусно с по-малко захар. Мисля дори и ядки да добавя следващия път!
11.
Изпрати
лично съобщение

27.11.2014
Вкусно с аромат на канела :) Напомня за Коледа :)
10.
Изпрати
лично съобщение

18.01.2014
Доста добро се получи - може би следващия път ще сложа по-малко захар, че малко по-сладко беше.
9.
Изпрати
лично съобщение

10.01.2014
Един по-различен десерт с тиква - получи се хубав сладкиш, с интересен вкус. Следващия път мисля да увелича, количеството на шоколада, определено той беше най-приятната изненада във вкусовото съчетание.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


292 ДУШИ ОНЛАЙН
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
Roberta Georgieva се регистрира в сайта.
Малинка коментира рецептата Захарен пирог
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта