Винен кебап

Дата: 19.09.2001
Източник: Бон Апети
Винен кебап
 
Необходими продукти:
700 г обезкостена свинска плешка
1/2 ч. ч. прясно мляко
50 г краве масло
1/2 кг картофи
1 ч. ч. червено вино
1-2 зърна бахар
няколко зърна черен пипер
1 ч. л. червен пипер
1 дафинов лист
2 с. л. доматено пюре
4 с. л. олио
1 глава лук
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Винен кебапМесото се нарязва на кубчета и се запържва в олиото за минута.
2
Винен кебап 2Прибавя се нарязаният надребно лук, тенджерата се затваря и месото се задушава на тих огън до изпаряване на образувалия се бульон.
3
Винен кебап 3Приготвя се картофено пюре, като картофите се сваряват с обелките и докато са топли, се обелват и пасират. Разбъркват се заедно с подправките, прясното мляко и маслото.
4
Винен кебап 4Месото се поръсва с брашно и червен пипер, прибавя се размито в хладка вода доматено пюре и подправките. Наливат се виното и чаша гореща вода. Разбърква се и се задушава 10-15 минути. Кебапът се гарнира с картофено пюре.

Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

30.11.2016
Бързо ,лесно,вкусно
8.
Изпрати
лично съобщение

07.08.2016
получи се вкусно
7.
Изпрати
лично съобщение

20.10.2015
бързо и вкусно ястие.
6.
Изпрати
лично съобщение

13.09.2015
Вкусно е, но за гарнитура ще сложа варен ориз.
5.
Изпрати
лично съобщение

20.07.2015
Ароматно и вкусно.Приготвих на фурна , но мисля,че се получи много добре.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта