Ябълкови рози

Дата: 11.02.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г бутертесто
4 сладко-кисели ябълки
120 г захар
1 с. л. канела
сокът от 1 лимон
60 г краве масло
 

Начин на приготвяне:
1
Ябълкови розиЯбълките без да се белят се режат на две вертикално и се почистват от семките.
2
Ябълкови рози 2Режат се на филийки с дебелина 0,5 см, които се поставят в тенджера, поливат се с 200 мл вода и сока от лимона и се оставят съвсем леко да омекнат.
3
Ябълкови рози 3След това се поливат с ледена вода, отцеждат се много добре и се изсушават върху кухненска салфетка.
4
Ябълкови рози 4Бутертестото леко се разточва, маже се с част от разтопеното масло и се поръсва със смесените захар и канела.
5
Ябълкови рози 5Реже се на дълги ленти с дебелина 2 пръста, които се разрязват на две по-къси. Върху всяка лентичка, застъпвайки се, се подреждат от ябълковите парчета.
6
Ябълкови рози 6Навиват се на рула, подреждат се в плитка тава с пергамент на дъното, като леко се притискат.
7
Ябълкови рози 7Поливат се с останалото масло, поръсват се с останалата захар с канела и се пекат в загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

29.01.2016
Получиха се много добре :)
9.
Изпрати
лично съобщение

03.11.2015
Макар че не бяха най-красивите, бяха много вкусни! Май попрекалих с \'омекването\' на ябълките и се поразкашкаха малко, ама пак стана :)
8.
Изпрати
лично съобщение

25.09.2015
Мойте станаха мн грозни горките :( ама нищо другия път по- добре!
7.
Изпрати
лично съобщение

17.07.2015
Аз също сложих орехи и ги изпекох във формички за мъфини.
6.
Изпрати
лично съобщение

18.03.2014
Тези розички са много вкусни,всички в къщи ги харесаха.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта