Заешки дроб по плевенски

Източник: Бон Апети
Дата: 15.05.2003
Заешки дроб по плевенски
 
Необходими продукти:
300-400 г заешки дроб
50 г бекон
4-5 стръка лук
3-4 с. л. олио
1 домат
1 ч. л. сол
1 ч. л. червен пипер
1 в. ч. бяло вино
1 кисела краставичка
1-2 щипки чубрица


Начин на приготвяне:
1
Заешки дроб по плевенски
Беконът се нарязва на малки кубчета и се запича в сух тиган на умерен огън. След като се зачерви и мазнината се отдели, се изважда.
2
Заешки дроб по плевенски 2
В тигана се налива 1 с. л. олио, поръсва се солта и се поставят добре подсушените дробчета. Пържат се от двете страни на умерен огън около 2-3 минути, след което се изваждат.
3
Заешки дроб по плевенски 3
В същия тиган се налива останалото олио и за кратко се запържва нарязаният на кръгчета лук. След това се добавят нарязаните на кубчета домат и краставичка, червеният пипер, солта и чубрицата и се налива виното.
4
Заешки дроб по плевенски 4
В тигана със зеленчуците се връщат изпържените дробчета, захлупва се и се задушава 5-6 минути. При сервиране ястието се поръсва с изпържения бекон.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: