Запечени картофи с праз

Дата: 23.10.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
700 г стари картофи
4 стръка праз (тънки)
50 мл зехтин
сокът от 1/4 лимон
индийско орехче, сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Запечени картофи с празПразът се почиства, нарязва се на шайби и се запържва на умерен огън в 1 с. л. от зехтина с щипка сол.
2
Запечени картофи с праз 2След като омекне и започне леко да се карамелизира, се добавя сокът от лимон и се овкусява с черен пипер и индийско орехче.
3
Запечени картофи с праз 3Картофите се обелват, измиват се и се нарязват натънко, но не се потапят във вода, за да не се измие нишестето.
4
Запечени картофи с праз 4Зехтинът се подправя със сол, черен пипер и индийско орехче.
5
Запечени картофи с праз 5Кръгла форма за печене с незалепващо покритие се намазва с овкусения зехтин и в нея ветрилообразно се подреждат една трета от картофите.
6
Запечени картофи с праз 6Намазват се с овкусения зехтин.
7
Запечени картофи с праз 7Отгоре се сипва половината праз.
8
Запечени картофи с праз 8Отново се редят картофи и се намазват със зехтин.
9
Запечени картофи с праз 9Разпределя се останалият праз и накрая се покрива с картофи. Намазват се хубаво с останалия овкусен зехтин.
10
Запечени картофи с праз 10Ястието се пече 40 минути в загрята на 200 градуса фурна.
11
Запечени картофи с праз 11Преди да се нареже, се охлажда поне за 10 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (19)
19.
Изпрати
лично съобщение

08.11.2016
Получи се страхотно! Празът придава един сладък вкус на картофките. Благодаря за интересната идея!
18.
Изпрати
лично съобщение

24.02.2015
Това е една от най-сполучливите рецепти-изумително вкусни картофки. Празът се топи в устата и придава невероятен аромат на картофите.
17.
Изпрати
лично съобщение

24.02.2015
Това е една от най-сполучливите рецепти-изумително вкусни картофки. Празът се топи в устата и придава невероятен аромат на картофите.
16.
Изпрати
лично съобщение

24.02.2015
Това е една от най-сполучливите рецепти-изумително вкусни картофки. Празът се топи в устата и придава невероятен аромат на картофите.
15.
Изпрати
лично съобщение

02.01.2015
харесва ми
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта