Плоски питки с кашкавал

Ароматни и неустоими
Източник: Бон Апети
Дата: 06.07.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г брашно (+ за поръсване)
30 г краве масло (+ за намазване)
120 г кашкавал
1/2 ч. л. бакпулвер
1/4 ч. л. шарена сол


Начин на приготвяне:
1
Плоски питки с кашкавал
Брашното се смесва с настъргания кашкавал, разтопеното масло, бакпулвера и шарената сол.
2
Плоски питки с кашкавал  2
Наливат се около 120 мл хладка вода и се замесва меко тесто.
3
Плоски питки с кашкавал  3
Поръсва се с брашно, покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя да почине 30 минути.
4
Плоски питки с кашкавал  4
Тестото се разделя на 6 равни части.
5
Плоски питки с кашкавал  5
От тях се разточват тънки питки.
6
Плоски питки с кашкавал  6
Готвят се от двете страни в намаслен тиган, до готовност, като преди да се обърнат, се мажат с масло.

7
Плоски питки с кашкавал  7
По желание готовите питки се намазват с масло и се поръсват с шарена сол.
Подобни рецепти:
Коментари (24)
24.
Изпрати
лично съобщение

14.12.2020
Вкусни
23.
Изпрати
лично съобщение

10.03.2020
Станаха страхотни и се изядоха веднага.
22.
Изпрати
лично съобщение

03.03.2018
Вкусни
21.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2016
браво
20.
Изпрати
лично съобщение

27.01.2016
Много вкусни !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: