Хляб с квас и лешници
Лора и Стоян
4 кренвирша Аз ям! 300 г тесто за пица 1 консерва домати на кубчета (400 г) 100 г сирене „Ементал“ 1 зелена чушка 1 глава лук 4 скилидки чесън 1/2 връзка магданоз 4 с. л. зехтин (+ за намазване) 1/2 с. л. пушен червен пипер 1 ч. л. сухо чили 1 ч. л. захар сол и черен пипер на вкус брашно за разточване |
1 | Чушката, лукът и чесънът се наситняват и се запържват в зехтина. | |
2 | Подправят се с пушения червен пипер и чилито. | |
3 | Веднага се сипват доматите и сосът се вари около 5 минути.
| |
4 | Прибавя се наситненият магданоз и се овкусява със захарта, сол и черен пипер. | |
5 | Тестото се разрязва на 16 части. От всяка се разточва лента върху набрашнен плот. | |
6 | Кренвиршите се режат на 4 части. | |
7 | Всяко парче кренвирш се увива в тесто. | |
8 | Подреждат се в кръг по краищата на намазана със зехтин кръгла тавичка или тиган с термоустойчива дръжка. | |
9 | В средата се сипва сосът. | |
10 | Поръсва се с настъргано сирене „Ементал“. | |
11 | Пече се 20–25 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. |
“… Три дни яли, пили и се веселили. КРАЙ”. Краят, Дами и Господа, е само...
Голяма чаровница е зимата. И толкова разнолика. Може да е бяла или изцапана с кал...
През годините страстта към сладкишите не е подминала нито велики личности, нито пък световноизвестни филмови...
Наред с характерното очарование, което му е присъщо, всеки сезон носи и своите кулинарни предпочитания....
Вярата, грижата и доверието са в основата на ежедневния стремеж да бъдат създавани колбаси и...