Венец от хотдози с пикантен сос

Хитра идея – как да съчетаете любимия хотдог и соса в един съд. Топваш и хапваш, а насладата остава дълго след това.
Източник: Бон Апети
Дата: 14.07.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 кренвирша Аз ям!
300 г тесто за пица
1 консерва домати на кубчета (400 г)
100 г сирене „Ементал“
1 зелена чушка
1 глава лук
4 скилидки чесън
1/2 връзка магданоз
4 с. л. зехтин (+ за намазване)
1/2 с. л. пушен червен пипер
1 ч. л. сухо чили
1 ч. л. захар
сол и черен пипер на вкус
брашно за разточване

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Венец от хотдози с пикантен сос
Чушката, лукът и чесънът се наситняват и се запържват в зехтина.
2
Венец от хотдози с пикантен сос 2
Подправят се с пушения червен пипер и чилито.
3
Венец от хотдози с пикантен сос 3
Веднага се сипват доматите и сосът се вари около 5 минути.

4
Венец от хотдози с пикантен сос 4
Прибавя се наситненият магданоз и се овкусява със захарта, сол и черен пипер.
5
Венец от хотдози с пикантен сос 5
Тестото се разрязва на 16 части. От всяка се разточва лента върху набрашнен плот.
6
Венец от хотдози с пикантен сос 6
Кренвиршите се режат на 4 части.
7
Венец от хотдози с пикантен сос 7
Всяко парче кренвирш се увива в тесто.
8
Венец от хотдози с пикантен сос 8
Подреждат се в кръг по краищата на намазана със зехтин кръгла тавичка или тиган с термоустойчива дръжка.
9
Венец от хотдози с пикантен сос 9
В средата се сипва сосът.
10
Венец от хотдози с пикантен сос 10
Поръсва се с настъргано сирене „Ементал“.
11
Венец от хотдози с пикантен сос 11
Пече се 20–25 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


128 ДУШИ ОНЛАЙН
Nikolm513 се регистрира в сайта.
Изабел коментира рецептата Гъби с печени чушки и лук
Tedity се регистрира в сайта.
Среф89 се регистрира в сайта.
svilena_petrova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: