Агнешки щрудел

Източник: Бон Апети
Дата: 23.05.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г обезкостен агнешки бут
200 г спанак
3-4 стръка пресен лук
1 скилидка чесън
1 червена чушка
6 листа точени кори
2 филии сух хляб
1 жълтък
4 с. л. зехтин
2 ч. л. горчица
олио за намазняване
100 г сирене "Гауда"
2 домата
1/2 ч. л. риган


Начин на приготвяне:
1
Агнешки щрудел
Месото се нарязва на кубчета и се задушава в силно загретия зехтин, като се разбърква. Към края се посолява, след това се оттегля от котлона, прибавя се нарязаният наситно лук и отново се разбърква.
2
Агнешки щрудел 2
Бланшираният и наситнен спанак се прибавя към месото заедно със ситно нарязаната чушка, горчицата и натрошения хляб. Посолява се, поръсва се с черен пипер и се добавя наситненият чесън. Разбърква се много добре и се оставя да се охлади.
3
Агнешки щрудел 3
Всяка от точените кори се намазнява с олио и се нареждат една върху друга. В единия им край се сипва пълнежът, като от двете страни се оставят по 2-3 пръста непокрити, за да може да се завие на руло.
4
Агнешки щрудел 4
Корите се завиват внимателно, като се притискат добре. Двата края се завиват под рулото, за да не излезе плънката.
5
Агнешки щрудел 5
Рулото се намазва с разбит с 1 ч. л. вода жълтък, поставя се в намазнена тава и се пече около 15 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
6
Агнешки щрудел 6
Сиренето "Гауда" се настъргва и се поръсва с риган. От доматите се изрязват капачета, сърцевината се изважда с лъжица и те се пълнят с ароматизираното сирене. Запичат се в силно загрята фурна, докато сиренето се зачерви. Поднасят се като гарнитура към рулото.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


222 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: