Агнешко с грах

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Агнешко с грах
 
Необходими продукти:
600 г агнешко месо с кост
2 стръка копър
4 с. л. олио
2 с. л. брашно
2 с. л. доматено пюре
1 ч. л. червен пипер
2 домата
3-4 стръка зелен лук
1 буркан стерилизиран грах (600 г)
4-5 стръка магданоз
 

Начин на приготвяне:
1
Агнешко с грахЛукът се нарязва наситно и се задушава в загрятото олио.
2
Агнешко с грах 2Агнешката плешка се нарязва на парчета и заедно с костите се прибавя към лука. Разбърква се за кратко и се задушава 10 минути под капак в собствен сос.
3
Агнешко с грах 3Овкусява се с червения пипер, солта и разреденото в малко вода доматено пюре.
4
Агнешко с грах 4Сипва се вода, посолява се и се добавя отцеденият от водата грах.
5
Агнешко с грах 5Брашното се запича в сух тиган, разрежда се с малко гореща вода и се смесва с ястието.
6
Агнешко с грах 6Сместа се прехвърля в тава за печене.
7
Агнешко с грах 7Отгоре се нареждат нарязаните на шайби домати и се пече около 15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
8
Агнешко с грах 8Към края ястието се овкусява с наситнените магданоз и копър.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта