Чорба от пресен лук

Дата: 24.02.2005
Източник: Бон Апети
Чорба от пресен лук
 
Необходими продукти:
2 връзки зелен лук
50 г сирене
1 к. ч. ориз
1 ч. ч. кисело мляко
7-8 стръка копър
8-9 с. л. олио
1 ч. л. червен пипер
 

Начин на приготвяне:
1
Чорба от пресен лукЛукът се нарязва и се поставя в 1,5 л вряща подсолена вода. Вари се не повече от 5 минути, след което се добавя оризът.
2
Чорба от пресен лук 2Олиото се сгорещява в тиган. Тиганът се оттегля, поръсва се червеният пипер, разбърква се, веднага се налива 1 черпак от бульона.
3
Чорба от пресен лук 3Сместа се налива в супата и се вари 15-20 минути (докато оризът стане напълно готов).
4
Чорба от пресен лук 4Към края на варенето в купа се разбиват киселото мляко с наситнения копър и 2-3 черпака от бульона на супата.
5
Чорба от пресен лук 5Тенджерата се оттегля от котлона, след което млякото се изсипва в супата и всичко се разбърква добре. Супата се сервира поръсена с настъргано сирене.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


299 ДУШИ ОНЛАЙН
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
Anny Grigorova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта