Хамбургери

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г телешка кайма
1 к. ч. майонеза
няколко листа маруля
2 домата
6 питки
1/2 ч. л. сол
1 глава лук
1 ч. л.червен пипер
1 ябълка
150 г кашкавал
 

Начин на приготвяне:
1
ХамбургериВ дълбока купа се поставя каймата, прибавят се обелената и настъргана на ренде ябълка, червен пипер, сол и настърган на ситно ренде лук. Омесва се добре.
2
Хамбургери 2Каймата се разточва върху навлажнен плот на квадрат с дебелина 2-3 см. С подходяща форма се отрязват бургери. Пекат се на загрята и намазана с мазнина скара по 5 минути от всяка страна. Питките хляб се разрязват на две и се запичат във фурна до златисто.
3
Хамбургери 3Всяко парче хляб се намазва с майонеза, поставя се лист маруля, нарязан на кръгчета домат и изпечен бургер. Върху него се поставя парче кашкавал и се затваря с втората половинка хляб.
4
Хамбургери 4СЪВЕТ: Ако нямате скара, изпечете бургерите в силно загрята фурна при температура 220 градуса.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2014
Добавих и пържени картофки.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


342 ДУШИ ОНЛАЙН
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
Силвия Руменова Станчева се регистрира в сайта.
Оля Нешкова се регистрира в сайта.
Яна коментира рецептата Тарт с гъби и спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта