Калифорнийска пица

Източник: Бон Апети
Дата: 09.06.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г брашно
1 пакетче суха мая
3 с. л. зехтин
2 с. л. едро царевично брашно
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. захар
200 г охладена сурова наденица
200 г кашкавал
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 глава лук
1 домат
2 с. л. песто "Дженовезе"
2 с. л. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Калифорнийска пица
Брашното се пресява, в него се оформя кладенче, в което се слагат мая, сол, захар и зехтин. Размесва се внимателно. Постепенно се наливат 220-250 мл хладка вода, като бъркането продължава.
2
Калифорнийска пица 2
Тестото се прехвърля върху набрашнен плот и се меси, докато стане пухкаво и разтегливо. След това в средата му се оформя дупка, поставя се в купа, покрива се и се оставя да втасва. Щом дупката изчезне - тестото е втасало. Разделя се на две половини.
3
Калифорнийска пица 3
Двете топки тесто леко се размесват и се поставят в намаслени и поръсени с царевично брашно тави с диаметър 30 см. Тестото се разстила равномерно в тавите и покрай стените се оформя ръб. Отгоре блатовете се намазват с песто "Дженовезе".
4
Калифорнийска пица 4
Чушките се нарязват наситно, лукът – на тънки полумесеци. Всички зеленчуци се сотират за около 2 минути в предварително загретия зехтин. След това леко се охлаждат.
5
Калифорнийска пица 5
Зеленчуците се разпределят върху намазаното с песто тесто, отгоре се нареждат кръгчета домати, кубчета кашкавал и наденица. Пиците се пекат около 15 минути в предварително загрята на 220-240 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

27.05.2020
Стана чудна пица!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


110 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: