Калмари по сицилиански

Дата: 26.11.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 средно големи туби от калмари (почистени)
4 с. л. зехтин
5 филии хляб
50 г тъмни стафиди
6 филета аншоа
2 скилидки чесън
1 ч. л. риган
4 стръка магданоз (+ за сервиране)
100 г сирене „Пекорино“
сол и черен пипер на вкус
за соса:
400 г домати
1/2 глава лук
1 скилидка чесън
1 щипка захар
1 щипка риган
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Калмари по сицилианскиСтафидите се накисват във вода и когато набъбнат, се отцеждат.
2
Калмари по сицилиански 2Хлябът се смила на трохи и се запича в сух тиган до златисто.
3
Калмари по сицилиански 3Чесънът и аншоата се наситняват и се запържват в 2 с.л. зехтин.
4
Калмари по сицилиански 4Добавят се стафидите и трохите.
5
Калмари по сицилиански 5Щом леко се запържат, се поръсват магданозът и риганът, разбърква се и сместа се дърпа от огъня.
6
Калмари по сицилиански 6Прибавя се настърганото сирене и се разбърква.
7
Калмари по сицилиански 7Калмарите се пълнят със сместа и се затварят с клечки за зъби.
8
Калмари по сицилиански 8Запържват се в останалия зехтин от всяка страна по 3–4 минути и се изваждат.
9
Калмари по сицилиански 9В същия съд се запържват нарязаните наситно лук и чесън. Наливат се доматите и се готвят две–три минути.
10
Калмари по сицилиански 10Сосът се овкусява с риган, сол, черен пипер и захар.
11
Калмари по сицилиански 11Връщат се калмарите, готвят се още минута–две, като се обръщат.
12
Калмари по сицилиански 12Нарязват се и се сирвират със соса, поръсени с накълцан магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

25.01.2016
Рецептата е страхотна. Може и по малко аншоа да се сложи, защото се губят другите вкусове.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


257 ДУШИ ОНЛАЙН
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта