Копривщенска копривена чорба

Дата: 27.05.2003
Източник: Бон Апети
Копривщенска копривена чорба
 
Необходими продукти:
100 г солена сланина
5-6 стръка пресен лук
3-4 шепи коприва
2 яйца
2 с. л. брашно
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Копривщенска копривена чорбаСланината се нарязва надребно и се запържва, докато мазнината се отдели и се получат пръжки. След това се добавя нарязаният на шайби лук и се кавардисва на умерен огън за около минута.
2
Копривщенска копривена чорба 2 Копривата се нарязва надребно, сипва се при омекналия лук и се запържва, като силата на котлона се увеличава. След 1-2 минути се поръсва с брашното, запържва се за кратко, подправя се с червен пипер и се разбърква.
3
Копривщенска копривена чорба 3Наливат се около 1 1/2 л вода, посолява се и след като кипне, супата се оставя да ври около 15 минути (докато лукът и копривата омекнат напълно).
4
Копривщенска копривена чорба 4Яйцата за застройката се разбиват и се наливат през цедка в супата, като се разбърква непрекъснато. При сервиране по желание може да се добави люта чушка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта