Котлети от шаран със сос от чушки и карамелизиран лук

Източник: Бон Апети
Дата: 18.11.2004
Котлети от шаран със сос от чушки и карамелизиран лук
 
Необходими продукти:
2-3 с. л. олио
1-2 шарана
черен пипер и сол на вкус
6-7 печени чушки
2 глави лук
50 г орехови ядки
3-4 стръка копър
3-4 стръка магданоз


Начин на приготвяне:
1
Котлети от шаран със сос от чушки и карамелизиран лук
Лукът се карамелизира на тих огън около 15 минути, като периодично се разбърква. След това се добавят ореховите ядки, силата на огъня се увеличава. Пържат се 2-3 минути и се добавят нарязаните надребно чушки. Посолява се, поръсва се с наситнените копър и магданоз, налива се 1 к. ч. топла вода. Пюрира се с блендер.
2
Котлети от шаран със сос от чушки и карамелизиран лук 2
Шаранът се изчиства от вътрешностите, перките му се изрязват, нарязва се на котлети, като главата се отстранява.
3
Котлети от шаран със сос от чушки и карамелизиран лук 3
Котлетите се нареждат върху решетката на правоъгълна тава. Подправят се със смлян черен пипер и сол, обръщат се и се подправят и от другата страна. Пекат се по 10 минути от всяка страна в предварително загрята до температура 200 градуса фурна. Сервират се със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: