Крем

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Крем
 
Необходими продукти:
3 жълтъка
резенчета портокал
200 мл готварска сметана
50 г захар
500 г маскарпоне
80 г краве масло
1 пакет чаени бисквити (180-200 г)
кората от 1 портокал
20 мл портокалов ликьор
30 г захар за сабайона
листа мента
 

Начин на приготвяне:
1
Крем Чаените бисквити се смилат в блендер заедно с маслото. Добре охладената готварска сметана се разбива на сняг с 50 г захар.
2
Крем  2Жълтъците се разбиват на водна баня заедно със захарта (30 г). Бъркат се непрекъснато около 5 минути, като се внимава водата да не заври.
3
Крем  3След като се свалят от котлона, към тях се добавят портокаловият ликьор и настърганата кора от портокал.
4
Крем  4Маскарпонето се смесва с готовия сабайон. Трябва да се получи гъст крем.
5
Крем  5Добавя се разбитата със захарта сметана, разбърква се леко и се оставя да стегне в хладилник за около 30 минути.
6
Крем  6В чиния се слага метален пръстен, сипва се от бисквитената смес и се притиска добре с лъжица. Трябва да се получи блат с дебелина 3-4 мм.
7
Крем  7Върху блата се сипва от крема, гарнира се с 4-5 резенчета портокал и се украсява с няколко листа прясна мента.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта