Крем супа от леща по турски

Дата: 28.06.2005
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200-250 г оранжева леща
50 г брашно
50 г масло
1 глава лук
2 кубчета пилешки бульон
 

Начин на приготвяне:
1
Крем супа от леща по турскиЛещата се изплаква и отцежда.
2
Крем супа от леща по турски 2Лукът се нарязва наситно и се запържва за 3-4 минути в предварително загрятото масло. Поръсва се брашното и се запържва 1-2 минути. Постепенно се налива 1 1/2 литър леденостудена вода.
3
Крем супа от леща по турски 3Стриват се бульоните, изсипва се лещата и се вари 20 минути на тих огън под капак.
4
Крем супа от леща по турски 4Сварената супа се прецежда в друга тенджера, като се пасира. При сервиране всяка порция се поръсва с червен пипер.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

06.03.2014
Можете да я опитате навсякъде в Турция. Няма къща или заведение, където да не ви я предложат. Важно е че супата е и вкусна.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


275 ДУШИ ОНЛАЙН
Reni Khan се регистрира в сайта.
Vasilena Vasileva се регистрира в сайта.
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта