Круша "Хубавата Елена"

Дата: 29.07.2003
Източник: Бон Апети
Круша
 
Необходими продукти:
10 круши (2 кг)
2 л червено полусухо вино
400 г захар
300 г шоколад
300 г ванилов сладолед
200 мл ликьор
5 зърна карамфил
кора от канела
10 листа мента
 

Начин на приготвяне:
1
Круша Виното се кипва в тенджера заедно с ликьора, захарта, канелата и карамфила. Крушите се обелват и цели се варят във виното около 20–30 минути под капак на тих огън, след което се изваждат.
2
Круша Виното продължава да се вари, докато започне да се оформя полутечна лъскава глазура.
3
Круша В центъра на чиния се поставя сварена круша, около нея се сипва разтопен сладолед, върху дръжката се излива от разтопения шоколад и докато е все още топъл, в него се забождат 1–2 листа мента, след което се украсява с парчета кора от канела. По този начин се приготвят и останалите круши.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


164 ДУШИ ОНЛАЙН
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта