Кюфтета от извара с доматен сос

Дата: 02.08.2011
Източник: Бон Апети
Кюфтета от извара с доматен сос
 
Необходими продукти:
300 г кашкавалена извара
100 г краве сирене
1 яйце
50 г кашкавал
3 с. л. брашно
1/2 връзка магданоз
100 мл олио
сол и черен пипер на вкус
за доматения сос:
300 г белени домати от консерва
1 глава лук
1 морков
1 малка глава целина
50 мл готварска сметана
1/2 връзка магданоз
2 с. л. зехтин
1 щипка захар
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Кюфтета от извара с доматен сос
Изварата и натрошеното сирене се слагат в купа. Прибавят се яйцето и брашното. Всичко се разбърква добре. Кашкавалът се настъргва и се прибавя към сместа.


2
Кюфтета от извара с доматен сос 2
Овкусява се с наситнения магданоз, сол и черен пипер и отново се разбърква до получаването на гъста лепкава смес. С навлажнени ръце се оформят малки кюфтета.


3
Кюфтета от извара с доматен сос 3
Олиото се сгорещява и кюфтетата се пържат, като в момента на поставянето им в мазнината огънят се намалява, за да не прегорят. Когато се зачервят от едната страна, се обръщат.


4
Кюфтета от извара с доматен сос 4
Изваждат се върху салфетка, за да се отцедят от излишната мазнина.


5
Кюфтета от извара с доматен сос 5
Лукът, морковът и целината се обелват и се нарязват на кубчета. Зехтинът за соса се сгорещява и зеленчуците се запържват за 5–10 минути.


6
Кюфтета от извара с доматен сос 6
Добавят се доматите, огънят се намалява и сосът се оставя да къкри, докато зеленчуците омекнат.


7
Кюфтета от извара с доматен сос 7
Прибавят се захарта, сол и черен пипер. Сосът се пасира и към него се сипва сметаната. Ако е необходимо, се добавя и малко вода, за постигане на желаната гъстота. Магданозът се наситнява, добавя се към соса и се разбърква.


8
Кюфтета от извара с доматен сос 8
В подходящи чинии се сипва от соса и върху него се подреждат кюфтенцата.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

06.11.2013
Тези кюфтенца са страхотно мезе. Определено са по-хубави с кашкавалена извара!
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Препоръчвам най-горещо това ястие на почитателите на средиземноморската кухня! Много е подходящо да го сготвите, когато сте се събрали голяма компания. В Испания да се хапне е най-сладко обаче :)))
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


123 ДУШИ ОНЛАЙН
Полина Петрова се регистрира в сайта.
Nikolay Djagalski се регистрира в сайта.
Деси коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта