Малиново тирамису

Източник: Бон Апети
Дата: 25.07.2003
Малиново тирамису
 
Необходими продукти:
100 мл коняк
200 г малини
200 г бишкоти
4-5 ч. л. инстантно кафе
какао за поръсване
300 г извара
200 мл кисело мляко
3/4 чаша пудра захар
1 пакет суха сметана
1 ванилия


Начин на приготвяне:
1
Малиново тирамису
В миксер се слагат изварата, киселото мляко, пудрата захар, сухата сметана и ванилията и се разбиват 7-8 минути до получаване на крем.
2
Малиново тирамису 2
В разтвореното в 250 мл вода кафе се налива конякът и в получената течност се потопяват бишкотите, за да се напоят. Редят се в тава и се намазват с готовия крем. Отгоре се слагат малините и пак се подреждат бишкоти. Накрая се поръсва с какао и тавата се покрива с фолио. Така престоява, докато десертът се охлади. Поднася се нарязан на квадрати.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


260 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: