Пълнени калмари на тиган

Дата: 11.08.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 бр. калмари с пипала (среден размер)
3 филийки хляб
1/4 връзка магданоз
1/2 ч. л. риган
4 стръка мащерка
1 стрък пресен лук
2 скилидки чесън
2 филета аншоа
100 г краве сирене
1 щипка пушен лют червен пипер
кората от 1 лимон
200 г чери домати
4 с. л. зехтин „Екстра върджин“
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пълнени калмари на тиганКалмарите се почистват и тубите се отделят.
2
Пълнени калмари на тиган 2Пипалата се нарязват наситно и се запържват за по-малко от минута в около 1 с. л. зехтин, след което се отцеждат от излишната мазнина.
3
Пълнени калмари на тиган 3Хлябът се смила и се смесва с настърганата лимонова кора, наситнените магданоз и лук, ригана, накълцаната аншоа, мащерката, пипалата, стрития на паста чесън и лютия пипер.
4
Пълнени калмари на тиган 4Добавят се 1 с. л. зехтин и натрошеното сирене, и се овкусява със сол и черен пипер.
5
Пълнени калмари на тиган 5Калмарите се пълнят със сместа.
6
Пълнени калмари на тиган 6Затварят се с дървени шишчета или с клечки за зъби.

7
Пълнени калмари на тиган 7Пържат се в останалия зехтин – по 2 минути от всяка страна.
8
Пълнени калмари на тиган 8Добавят се разполовените домати и се готви още около минута.
9
Пълнени калмари на тиган 9Посолява се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта