Печен кефал в сол

Дата: 28.03.2002
Източник: Бон Апети
Печен кефал в сол
 
Необходими продукти:
1 кефал (2 кг)
1 стрък целина
1 връзка копър
1 връзка магданоз
морков
праз
4 кг морска сол
 

Начин на приготвяне:
1
Печен кефал в солРибата се почиства и измива. Подсушава се добре отвътре и отвън. Връзва се букет от праз, копър, магданоз, целина и разрязан на 4 морков, слага се в коремната кухина на рибата и се зашива с конец.
2
Печен кефал в сол 2В тава се оформя “легло” от половината сол, поставя се рибата и се покрива хубаво с останалата сол. (Рибата трябва да е напълно покрита, за да се получи “черупка” и да се изпече правилно.)
3
Печен кефал в сол 3Ястието се пече 45-60 минути в предварително загрята фурна при температура 180 градуса. Рибата се сервира, като се почиства от солта и зеленчуците и се нарязва на порционни парчета.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта