Пилешко варено с крем супа от царевица и зелен сос

Дата: 18.10.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле
30 г масло
200 мл течна сметана
1 ч. л. сол
2 с. л. олио
листата на 3-4 стръка прясна лимонова мащерка
4-5 стръка копър
4-5 стръка магданоз
1 скилидка чесън
2 зелени чушки
1 клонка целина
1 морков
1 глава лук
2 червени чушки
200 г стерилизирана царевица
3-4 с. л. брашно
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешко варено с крем супа от царевица и зелен сосПилето се нарязва на порционни парчета. Те се поставят в тенджера с 3,5 л студена, подсолена вода. Добавят се нарязаните наедро лук и червени чушки, клонка целина, морков. Щом кипне, се отпенва и по желание се подправя със зърна черен пипер.
2
Пилешко варено с крем супа от царевица и зелен сос 2Когато пилето е напълно сварено, се прехвърля в по-малка тенджера, залива се с 2 черпака от бульона и се покрива с капак. В бульона се изсипва царевицата и се вари още 10 минути.
3
Пилешко варено с крем супа от царевица и зелен сос 3Чушките се нарязват на половинки и се запържват в предварително загрятото олио, като към края се добавя наситнената скилидка чесън. След това чушките се обелват, поставят се в блендер заедно с чесъна и олиото от пърженето, мащерката, магданоза, копъра и солта и се пасират.
4
Пилешко варено с крем супа от царевица и зелен сос 4В съда, в който са изпържени чушките, се слага маслото. Щом се разтопи, се сипва брашното и се запържва до златисто, като се разбърква.
5
Пилешко варено с крем супа от царевица и зелен сос 5След това съдът се оттегля от котлона и в него се наливат няколко черпака от бульона, като се бърка непрекъснато, така че да стане хомогенна смес. Налива се течната сметана и застройката се излива в супата.
6
Пилешко варено с крем супа от царевица и зелен сос 6Супата се пюрира, след това се връща на котлона и се кипва, като се бърка, за да се уплътни.
7
Пилешко варено с крем супа от царевица и зелен сос 7В средата на порционна чиния се слага порция от пилето (кожата предварително се отстранява), отстрани се сипва от супата. Поднася се със зеления сос, като по желание се декорира с кръгчета сварен морков и царевица.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


325 ДУШИ ОНЛАЙН
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
Стела Костадинова се регистрира в сайта.
Doncho Donchev се регистрира в сайта.
Георги Георгиев се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта