Редена мусака с тофу

Дата: 16.06.2010
Източник: Бон Апети
Редена мусака с тофу
 
Необходими продукти:
400 г патладжани
200 г моркови
2 глави лук
2 червени чушки
2 зелени чушки
250 г тофу
4 с. л. зехтин
сол и бял пипер на вкус
олио за пържене
 

Начин на приготвяне:
1
Патладжаните се режат на ленти и се осоляват. Оставят се в наклонена тавичка за около 20 минути, за да пуснат горчивия сок, след това се пържат до златисто в загрято олио. Изваждат се в чиния и се покриват с кухненска хартия, за да попие излишната мазнина.
2
Чушките и морковите се режат на жулиен, а лукът – на полумесеци, и се задушават в зехтина и 50 мл вода. Овкусяват се със сол и пипер.
3
В тавичка се разстилат изпържените патладжани и се покриват с част от задушените зеленчуци. Прави се втори ред и върху зеленчуците се поставят ленти от тофуто. Пече се на 190 градуса 6–7 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


187 ДУШИ ОНЛАЙН
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта