Шиш кебап

Дата: 28.05.2004
Източник: Бон Апети
Шиш кебап
 
Необходими продукти:
1 кг кайма
2 домата
1 к. л. червен пипер (лют)
1 к. л. кимион
1 1/2 к. л. червен пипер
2 к. л. сол
2 патладжана
1/2 връзка магданоз
2 скилидки чесън
2 жълтъка
4–5 филии стар хляб
1 глава лук
2–3 чушки
 

Начин на приготвяне:
1
Шиш кебапЛукът, магданозът и чесънът се нарязват наситно, а хлябът се накисва във вода.
2
Шиш кебап 2Каймата се омесва с лука, хляба, жълтъците, магданоза и чесъна и се овкусява с подправките.
3
Шиш кебап 3От каймата се оформят средни по големина кюфтета, които се нанизват на шиш, като се редуват с кръгчета патладжан, резен домат и парче чушка. Оформеният шиш се пече на скара около 10–20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

17.10.2014
Този вкус много ми прилича на патладжан-кебапа, дето ме черпиха в Истанбул. Заслужава си да го опитате.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


293 ДУШИ ОНЛАЙН
Irina Krasteva се регистрира в сайта.
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта