Шоколадови гевречета

Дата: 04.11.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г брашно
250 г течен шоколад
140 г краве масло
50 г захар
250 мл прясно мляко
1 яйце
2 ч. л. суха мая
1/4 ч. л. сол
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Шоколадови гевречетаЗатопленото мляко се смесва с маята и захарта.
2
Шоколадови гевречета 2В друг съд се разбъркват брашното, солта и разтопеното масло.
3
Шоколадови гевречета 3Разтворената мая се пресипва при брашното и се замесва меко тесто, което се оставя да втаса.
4
Шоколадови гевречета 4Разделя се на 8 части, от които се оформят топки.
5
Шоколадови гевречета 5Всяка топка се разточва на кръгла кора и се намазва с шоколад.
6
Шоколадови гевречета 6След това краищата се събират така, че да се получат малки вързопчета. Не трябва да има въздух в тях.
7
Шоколадови гевречета 7Разточват се внимателно като питки. В тестото се правят прорези, без да се стига до края.
8
Шоколадови гевречета 8Завиват се първо на руло по дължина, а след това като гевречета.
9
Шоколадови гевречета 9Оставят се да втасат за 30 минути. Мажат се с разбито яйце и се пекат в загрята на 190 градуса фурна с вентилатор до готовност – 15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

23.11.2016
Не станаха точно гевречета, но пък станаха много вкусни
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта