Тарта от карфиол

Дата: 04.11.2005
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
100 г маргарин
1 ч. л. сушен копър
1 ч. ч. замразен грах (150 г)
2 моркова
3 яйца
100 г кашкавал
200-300 г карфиол
250 мл прясно мляко
1 щипка риган
1 щипка мащерка
2-3 с. л. прясно мляко
1 1/2 ч. ч. брашно
1/2 ч. л. сушен риган
 

Начин на приготвяне:
1
Тарта от карфиолБрашното се пресява и се смесва с мащерката, ригана и маргарина, след което постепенно се налива прясното мляко. Намачква се, докато се образуват трохи.
2
Тарта от карфиол 2Оформя се тестена топка и се оставя да отпочине в хладилник 30 минути, покрита.
3
Тарта от карфиол 3Морковите се нарязват на кубчета и се сваряват заедно с граха. След това се отцеждат от водата и се поставят в купа. Розичките карфиол се почистват добре и се бланшират за 2-3 минути в кипяща вода. Отцеждат се и се добавят в купата. Разбърква се.
4
Тарта от карфиол 4Тестото се разточва върху набрашнен плот в кръгла форма, малко по-широка от тавата за печене. След това се поставя в тавата, като се покриват и стените.
5
Тарта от карфиол 5Смесените моркови, грах и карфиол се разпределят в тавата. Яйцата се разбиват с прясното мляко, поръсват се с копър и риган и се разбъркват добре.
6
Тарта от карфиол 6Зеленчуците се поръсват с настърган кашкавал и се заливат с яйчената смес. Ястието се пече около 40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


170 ДУШИ ОНЛАЙН
Силвия коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
Силвия се регистрира в сайта.
Eli Petrova се регистрира в сайта.
Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта