Тутманик със сирене

Дата: 13.06.2016
Източник: Вера
ТИТЛА: Експериментатор
Тутманик със сиренеТутманик със сирене
 
Необходими продукти:
1 кг брашно
3 яйца
200 мл прясно мляко
200 г кисело мляко
1/2 ч. л. сода бикарбонат
сирене
1 кубче мая
краве масло
1 щипка захар
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Разтваряме маята в предварително затопленото прясно мляко. Добавяме захарта и малко брашно, и оставяме да шупне.
2
Разбъркваме яйцата и добавяме към тях смесеното със содата кисело мляко. След това прибавяме шупналата мая и пресятото брашно. Замесваме меко тесто, като при месенето, постепенно добавяме масло със стайна температура.
3
Оставяме тестото да втаса поне за 1 час, след което го разделяме на топки, в които слагаме натрошено сирене. Навиваме ги на руло, а после - като охлювчета - и ги редим една до друга в предварително намазана с масло (или олио) тава.
4
Оставяме ги да престоят така около 20 минути, след което ги намазваме с яйце, разбито с 1 с. л. олио и 1 с. л. прясно мляко.
5
Печем тутманика за около 35-40 минути на 200 градуса.

По желание готовият тутманик може да се намаже с масло и да се завие с кърпа, преди да се поднесе.

Добър апетит!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


296 ДУШИ ОНЛАЙН
Ради Стоева се регистрира в сайта.
Irina Krasteva се регистрира в сайта.
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта