Зеленчукова крем супа със сладолед от бекон

Източник: Бон Апети
Дата: 29.04.2010
Зеленчукова крем супа със сладолед от бекон
 
Необходими продукти:
2 тиквички
2 червени чушки
1 картоф
1/2 глава лук
200 мл прясно мляко
3 с. л. зехтин
сол и бял пипер на вкус
4-5 стръка див лук за поръсване
150 г бекон
50 мл бяло вино
50 мл течна сметана


Начин на приготвяне:
1
Лукът, тиквичките и чушките се режат на големи кубчета и се запържват за 3–4 минути в зехтина. Заливат се с 500 мл гореща вода, долива се млякото и се варят 5 минути. Добавя се нарязаният наедро картоф и след като зеленчуците се сварят, супата се пасира и овкусява със сол и пипер.
2
От бекона се режат четири тънки слайсове или ленти и се заделят за украса. Останалият бекон се реже на малки кубчета, запържва се в сух тиган и се гаси с виното. Добавя се сметаната, разбърква се, дръпва се от огъня и се оставя да изстине. Сместа се пресипва в подходящ съд и се поставя във фризер за около 2 часа.
3
От отделения бекон се приготвя чипс, като се пече около 20 минути на 140 градуса, докато се изсуши.
4
При сервирането супата се налива в купички, поставя се по 1 с. л. от беконовия сладолед, едно парче чипс и се поръсва с нарязан див лук.
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: