Зеленчукова мусака със соев гранулат

Дата: 18.03.2010
Източник: Бон Апети
Зеленчукова мусака със соев гранулат
 
Необходими продукти:
280 г соев гранулат “Витабел
200 мл нискомаслено прясно или кисело мляко
1 яйце
1–2 с. л. ситно нарязан магданоз (или копър)
1 с. л. червен пипер
1 с. л. чубрица
4 ч. л. зехтин
80 г целина
80 г моркови
300 г праз лук
200 г чушки
200 г чери домати
800 г зелен фасул (карфиол, зеле, тиквички)
40 г брашно
 

Начин на приготвяне:
1
Соевият гранулат се залива с гореща вода в съотношение 1:2. Добавят се сол, чубрицата и по желание малко черен пипер. Оставя се под капак да набъбва за 20–30 минути.
2
В зехтина, смесен с малко вода, се задушават последователно нарязаните наситно праз, моркови, чушки, домати и целина. Накрая се добавят и леко свареният зелен фасул и набъбналият соев гранулат.
3
След отстраняване от огъня се прибавят червеният пипер и магданозът. Залива се с бульона, в който е врял зеленият фасул, и се запича във фурна до изпаряване на течността.
4
Продуктите за заливката се разбиват. Сместа се изсипва върху мусаката и се запича за кратко до зачервяване.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта