Чорба с праз и пилешки бухтички

Дата: 22.03.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
фенера и костите от 1 пиле
2 с. л. брашно
2-3 с. л. натурално пшенично нишесте
3-4 стръка магданоз
1 яйце
2 кубчета пилешки бульон със зеленчуци
1/4 буркан стерилизирани домати
2 картофа
3 стръка праз
50-80 г макарони
1 ч. л. соев сос
 

Начин на приготвяне:
1
Чорба с праз и пилешки бухтичкиФенерът и костите от пилето се слагат в тенджера, заливат се с 1 1/2 л студена вода и се кипват. След това се отпенват и се варят 10 минути.
2
Чорба с праз и пилешки бухтички 2Картофите се обелват и се настъргват, празът се нарязва наситно. Добавят се към бульона и всичко се вари още 15-20 минути.
3
Чорба с праз и пилешки бухтички 3След това костите се изваждат и в супата се наливат пасираните домати. Вари се 5 минути, изсипват се макароните и се вари до готовност.
4
Чорба с праз и пилешки бухтички 4Месото се отделя от костите, нарязва се наситно и се смесва с наситнения магданоз. Добавят се нишестето, яйцето, соевият сос и брашното, поръсва се със сол и се омесва добре.
5
Чорба с праз и пилешки бухтички 5С помощта на 2 ч. л. от сместа се оформят топчета, които се поставят в леко къкрещата супа. Щом топчетата изплуват на повърхността, супата се оттегля от котлона и е готова за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта