Палачинкова торта с шоколадов крем

Дата: 16.10.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за палачинките:
1 с. л. краве масло
550 мл прясно мляко
180 г брашно
6 яйца
50 г захар
1/2 ч. л. сол
1 ванилия
масло за намазване на тигана
за крема:
600 мл прясно мляко
3 жълтъка
200 г захар
100 г черен шоколад
100 г печени лешници без сол
2 с. л. царевично нишесте
1 ванилия
100 г краве масло
за гарниране:
100 г черен шоколад
50 г цели лешници
1 ч. л. олио
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Палачинкова торта с шоколадов кремПърво се приготвят палачинките, като в купа се чукват яйцата и се разбиват с телена бъркалка. Към тях се добавят захарта и солта, ароматизира се с ванилията и се разбърква. Сипва се брашното и отново се разбърква добре.
2
Палачинкова торта с шоколадов крем 2Постепенно се наливат прясното мляко и разтопеното масло. Целта е да се получи гладко тесто, от което в плитък намазнен тиган се пържат тънки палачинки. От това количество излизат около 20 броя.
3
Палачинкова торта с шоколадов крем 3Млякото за крема се кипва със захарта и смлените лешници.
4
Палачинкова торта с шоколадов крем 4Жълтъците се смесват с нишестето, ванилията и 2 с. л. вода. Към тях малко по малко се налива млякото. Сместа се връща на котлона и се вари, докато се сгъсти.
5
Палачинкова торта с шоколадов крем 5Когато кремът стане готов, се прехвърля в купа. Към него се добавят натрошеният шоколад и студеното масло. Разбърква се, докато маслото се разтопи и се оставя да се охлади.
6
Палачинкова торта с шоколадов крем 6Палачинките се мажат със студения крем и се слагат една върху друга. По желание тортата може да се подреди и във форма. Оставя се в хладилник за 4 часа.
7
Палачинкова торта с шоколадов крем 7Щом стане готова, се залива с разтопен шоколад, смесен с малко олио за блясък. Гарнира се с цели лешници.

Подобни рецепти:
Коментари (20)
20.
Изпрати
лично съобщение

31.10.2015
Тортата стана превъзходна. От горе смелих бадемите,не се стърпяхме и я нарязахме още на втория час,но и така е много вкусна. Лесно се приготвя.
19.
Изпрати
лично съобщение

25.06.2015
Торта с превъзходен вкус! Използвах микс от ядки вместо само лешници, защото нямаше в магазина. Струва ми се, че така се получи дори по-атрактивно. Един съвет към тези, които тепърва ще се захващат с тортата - трябва да се внимава с \"етажите\", ако не разполагате с форма за торти. Може би е удачно да направите първите няколко палачинки малко по-големи като диаметър от останалите, за да ви служат за основата на тортата и така да избегнете опасността от килване. Препоръчвам я на всеки, който обича палачинки, шоколад, и лешници. Няма да съжалявате! :)
18.
Изпрати
лично съобщение

21.01.2015
Аз направих палачинкова торта с течен шоколад,покрита с маслен крем и поръсих по ръба с орехи(нарязани на дребно),а по стените залепих фигурки направени от разтопен кувертюр :) Бон Апети
17.
Изпрати
лично съобщение

30.12.2014
разкошна не стигна за 2
16.
Изпрати
лично съобщение

06.11.2014
да
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


162 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта