Пиле с бира в пергамент

Поредният кулинарен спектакъл с участието на пилешкото филе, но този път с поддържащи роли на тиквата и сос със тъмна бира
Източник: Бон Апети
Дата: 23.11.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг пилешко филе
700 г тиква
1 глава лук
3 тиквички
1 лимон за поднасяне

за бирения сос:
300 мл тъмна бира
2 скилидки чесън
1 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус

за подправката:
1 ч. л. кимион
1 ч. л. кориандър
1/4 ч. л. лют червен пипер (чили)
1/4 ч. л. кафява захар
1 ч. л. сладък червен пипер
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пиле с бира в пергамент

Бирата се слага в касерола и се оставя да се редуцира до 1/2. След това се добавя разтвореното в малко студена вода брашно, сол, черен пипер и чесънът за соса, стрит на паста. Оставя се на котлона, докато леко се сгъсти.

 


2
Пиле с бира в пергамент 2

Тиквата се почиства и се сварява. Нарязва се на кубчета. В купа се смесват кимионът, кориандърът, чилито, захарта, червеният пипер, сол и черен пипер.

 


3
Пиле с бира в пергамент 3

С тази смес се намазва пилешкото филе.

 


4
Пиле с бира в пергамент 4

Тиквичките се нарязват на филийки по дължина с дебелина 1 см. Върху 6 листа намокрена пергаментова хартия се подреждат ленти тиквичка, слага се лук, нарязан на полумесеци, кубчета тиква, отгоре се поставя по 1 пилешко филе и се залива с бирен сос.

 


5
Пиле с бира в пергамент 5

Завиват се стегнати кесийки, подреждат се в тава и се пекат в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 35 минути.

 


6
Пиле с бира в пергамент 6

Когато е готово, се изважда, хартията се разтваря и ястието се поднася с резени лимони.

 


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Стана вкусно, но малко сухичко. Наложи се да си добавим по малко зехтин след отварянето на пакетчетата...
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


152 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: