Салата от фасул "Черно око" с босилков винегрет

Източник: Бон Апети
Дата: 24.10.2002
Салата от фасул
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. фасул "Черно око"
2 чушки
1 глава бял лук
1 глава червен лук
1 скилидка чесън
сок от 1/2 лимон
1 к. л. олио
1 ч. л. босилек
1 с. л. кетчуп
1 с. л. винен оцет
1 щипка захар
1 щипка кимион


Начин на приготвяне:
1
Салата от фасул
Фасулът се поставя в тенджера, залива се с вода и се вари до кулинарна готовност. Чушките се почистват и се нарязват на малки квадратчета, лукът – на тънки полумесеци.
2
Салата от фасул
Приготвя се винегрет, като чесънът се счуква в хаванче, изсипва се в подходяща купа, добавят се останалите продукти и се разбърква с тел.
3
Салата от фасул
Нарязаните зеленчуци и свареният и изцеден фасул се поставят в салатиера. Салатата се овкусява с винегрета, оставя се да отлежи един час и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: