Телешко по ловджийски с див ориз

Дата: 08.04.2009
Източник: Бон Апети
Телешко по ловджийски с див ориз
 
Необходими продукти:
1 кг телешко месо от плешка
1 кубче пилешки бульон
50 г бадеми
2 стръка пресен лук
1/2 ч. ч. черен ориз
1 ч. ч. бял ориз
черен пипер и сол на вкус
1 с. л. сос „Уорчестър”
3-4 с. л. брашно
5-6 с. л. олио
1 в. ч. червено вино
1 кубче телешки бульон
2-3 ивици бекон
1/2 глава червен лук
2 моркова
100 г глава целина
6 с. л. зехтин
 

Начин на приготвяне:
1
Телешко по ловджийски с див оризМесото се нарязва напречно на мускулните влакна на кубчета с големина 3-4 см. Овкусява се със сол, черен пипер и сос „Уорчестър“, слага се в купа с брашното и се овалва добре.
2
Телешко по ловджийски с див ориз 2Парчетата телешко се сипват в тенджера със силно сгорещено олио и се пържат 2-3 минути, без да се разбъркват. След това се налива виното, разбърква се и се посолява.
3
Телешко по ловджийски с див ориз 3Лукът и беконът се нарязват наситно, морковите – на колелца, целината – на кубчета. Добавят се при месото, разбъркват се и се запържват 2-3 минути.
4
Телешко по ловджийски с див ориз 4Налива се вряла вода (трябва да покрие месото), ястието се похлупва и се вари на тих огън около 45 минути. Ако е небоходимо, се долива вряла вода. Овкусява се с кубче телешки бульон.
5
Телешко по ловджийски с див ориз 5Пресният лук и бадемите за гарнитурата се нарязват и се запържват за 1 минута в загретия зехтин.
6
Телешко по ловджийски с див ориз 6Добавя се белият ориз и се пържи, докато стане „стъклен“. Овкусява се със стритото кубче бульон, залива се с 3 ч. ч. вряла вода и се вари, докато поеме водата.
7
Телешко по ловджийски с див ориз 7Черният ориз се сварява в подсолена вода, смесва се със сварения бял ориз и се поднася като гарнитура към телешкото.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


269 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта