Тракийска плитка

Гост: Цвети Йорданова, главен готвач на "Гранд Хотел София"
Източник: Бон Апети
Дата: 27.10.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 свинско бон филе
100 г бекон на ивици
2 големи печурки
1 1/2 глави лук
1/2 глава чесън
3 шайби патладжан
3 шайби тиквичка
1 резен червена чушка
1 резен зелена чушка
1 резен жълта чушка
масло за намазняване
80-100 мл зехтин
100 г орехови ядки
10 листа босилек
4-5 стръка магданоз
1 скилидка чесън
1-2 щипки сол


Начин на приготвяне:
1
Тракийска плитка
Месото се разрязва надлъжно на три, като разрезите не трябва да стигат до самия край.
2
Тракийска плитка 2
Всяко парче месо се увива с ивици бекон. След това увитите с бекон парчета внимателно се наплитат като плитка.
3
Тракийска плитка 3
Лукът се нарязва на шайби, които се слагат една до друга на дъното на грил тиган. Върху тях се поставя "плитката" и се пече, като след около 10 минути се обръща.
4
Тракийска плитка 4
Гъбите се обелват, а пънчетата им се отстраняват. Зеленчуците и гъбите се пекат на грил тигана до месото, като се посоляват. Щом се запекат от едната страна, се обръщат и се намазват с масло.
5
Тракийска плитка 5
Босилекът, магданозът, ореховите ядки и скилидката чесън се поставят в блендер, поливат се със зехтин, поръсват се със сол и се пюрират.
6
Тракийска плитка 6
Тракийската плитка се сервира гарнирана с печените зеленчуци, които се овкусяват с приготвеното босилково песто.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: