Тракийска плитка

Дата: 27.10.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 свинско бон филе
1 скилидка чесън
4-5 стръка магданоз
10 листа босилек
100 г орехови ядки
80-100 мл зехтин
масло за намазняване
1 резен жълта чушка
1 резен зелена чушка
1 резен червена чушка
3 шайби тиквичка
3 шайби патладжан
1/2 глава чесън
1 1/2 глави лук
2 големи печурки
100 г бекон на ивици
1-2 щипки сол
 

Начин на приготвяне:
1
Тракийска плиткаМесото се разрязва надлъжно на три, като разрезите не трябва да стигат до самия край.
2
Тракийска плитка 2Всяко парче месо се увива с ивици бекон. След това увитите с бекон парчета внимателно се наплитат като плитка.
3
Тракийска плитка 3Лукът се нарязва на шайби, които се слагат една до друга на дъното на грил тиган. Върху тях се поставя "плитката" и се пече, като след около 10 минути се обръща.
4
Тракийска плитка 4Гъбите се обелват, а пънчетата им се отстраняват. Зеленчуците и гъбите се пекат на грил тигана до месото, като се посоляват. Щом се запекат от едната страна, се обръщат и се намазват с масло.
5
Тракийска плитка 5Босилекът, магданозът, ореховите ядки и скилидката чесън се поставят в блендер, поливат се със зехтин, поръсват се със сол и се пюрират.
6
Тракийска плитка 6Тракийската плитка се сервира гарнирана с печените зеленчуци, които се овкусяват с приготвеното босилково песто.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


157 ДУШИ ОНЛАЙН
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта