Змиорка по охридски

Гост: Любчо Блажески, хотел "Слънчева порта", Охрид
Източник: Бон Апети
Дата: 10.06.2006
Змиорка по охридски
 
Необходими продукти:
1 ч. л. сол
сокът от 1/2 лимон
1 змиорка (1 кг)
1 домат
1 лимон
200 мл бяло вино
3-4 скилидки чесън
2 моркова
10 стръка магданоз
1 к. ч. олио
1 с. л. ситно нарязан розмарин
1 с. л. винен оцет
2 ч. л. вегета


Начин на приготвяне:
1
Змиорка по охридски
Почистената змиорка се разрязва до костта на равни разстояния, завива се и се поставя в глинен пръстен. Във всяка цепнатина се слага по една шайба лимон, а в средата се декорира с розичка от домат.
2
Змиорка по охридски 2
Морковът, чесънът и магданозът се нарязват наситно и заедно с наситнения розмарин се поставят в купа. Овкусяват се с вегета и сол и се разбъркват.
3
Змиорка по охридски 3
Бялото вино, олиото и оцетът се наливат в купата при останалите продукти за маринатата, добавя се сокът от лимон и всичко се разбърква добре.
4
Змиорка по охридски 4
Змиорката се залива с приготвената марината, поставя се в предварително загрята до температура 250 градуса фурна и се пече 45-60 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


191 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: