Змиорка по охридски

Дата: 10.06.2006
Източник: Бон Апети
Змиорка по охридски
 
Необходими продукти:
1 змиорка (1 кг)
1 ч. л. сол
2 ч. л. вегета
1 с. л. винен оцет
1 с. л. ситно нарязан розмарин
1 к. ч. олио
10 стръка магданоз
2 моркова
3-4 скилидки чесън
200 мл бяло вино
1 лимон
1 домат
сокът от 1/2 лимон
 

Начин на приготвяне:
1
Змиорка по охридскиПочистената змиорка се разрязва до костта на равни разстояния, завива се и се поставя в глинен пръстен. Във всяка цепнатина се слага по една шайба лимон, а в средата се декорира с розичка от домат.
2
Змиорка по охридски 2Морковът, чесънът и магданозът се нарязват наситно и заедно с наситнения розмарин се поставят в купа. Овкусяват се с вегета и сол и се разбъркват.
3
Змиорка по охридски 3Бялото вино, олиото и оцетът се наливат в купата при останалите продукти за маринатата, добавя се сокът от лимон и всичко се разбърква добре.
4
Змиорка по охридски 4Змиорката се залива с приготвената марината, поставя се в предварително загрята до температура 250 градуса фурна и се пече 45-60 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


162 ДУШИ ОНЛАЙН
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
Roberta Georgieva се регистрира в сайта.
Малинка коментира рецептата Захарен пирог
Николета Чераджийска-Тодорова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта