Бухти с карамелен сос

Тук ще доловите аромата на детството, когато някоя любима баба се е въртяла около тигана, за да угоди на вкуците си
Източник: Бон Апети
Дата: 20.04.2012
Бухти с карамелен сос
 
Необходими продукти:
250–300 г брашно
1 яйце
200 г кисело мляко
1/2 ч. л. сода бикарбонат
1 с. л. захар
1 ч. л. сол
олио за пържене на маслена баня
пудра захар за поръсване

за карамеления сос:
150 мл животинска сметана
50 г захар
25 г краве масло


Начин на приготвяне:
1
Бухти с карамелен сос

Захарта за соса се разтопява на котлона с маслото. Когато се карамелизира, се сипва сметаната и се разбърква. Оставя се да къкри, докато леко се сгъсти.

 


2
Бухти с карамелен сос 2

Содата се гаси в киселото мляко. Добавят се захарта, солта, яйцето и брашното и се разбърква до получаване на хомогенна смес.

 


3
Бухти с карамелен сос 3

С намазнена лъжица се взима от тестото и се пуска в сгорещено олио. Бухтите се пържат докато станат златисто-кафяви.

 

 


4
Бухти с карамелен сос 4

Отцеждат се от мазнината в чиния с кухненска хартия. Поръсват се с пудра захар и се заливат с карамеления сос.


 




Съвет:  Могат да се гарнират и с мед.


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

28.11.2017
Пухкави и вкусни.
4.
Изпрати
лично съобщение

18.11.2017
Станаха много пухкави, но с малко повече кисело мляко
3.
Изпрати
лично съобщение

09.02.2015
Прекрасни станаха, количеството кисело мляко дадено в рецептата е малко, аз сложих около 200 гр. повече.
2.
Изпрати
лично съобщение

10.11.2014
Получиха се чудесно! Няколко коментара: - Количеството кисело мляко според рецептата беше малко, наложи се да добавя ощеоколо 100г. - Препоръчвам да се загребва по-малко тесто, защото в противен случай бухтата е доста голяма и остава сурово тесто отвътре.
1.
Изпрати
лично съобщение

27.01.2014
Много вкусно е и със сироп от дюла.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: