Козунак

Дата: 13.04.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г брашно за козунаци
150 г захар (+ за поръсване)
100 г краве масло (+ за намазване)
30 г прясна мая
10 г бурбонска ванилова захар
250 мл прясно мляко
3 яйца
1 с. л. тъмен ром
1/2 ч. л. сол
кората от 1 лимон
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
КозунакМаята се смесва с половината от затопленото мляко и малко брашно. Оставя се да шупне.
2
Козунак 2Две яйца се разбиват с миксер, прибавя се и захарта и отново се разбива.
3
Козунак 3Налива се ромът и се разбива.
4
Козунак 4Брашното се сипва в голяма купа. Оформя се кладенче. Прибавят се солта, разбитите яйца, останалото мляко, настърганата лимонова кора, шупналата мая и ваниловата захар.
5
Козунак 5Разбърква се и върху набрашнен плот се замесва меко тесто, като малко по малко към него се добавя разтопеното масло. Меси се, докато тестото поеме маслото.
6
Козунак 6Прехвърля се в купа, покрива се с прозрачно фолио и се оставя на топло да втаса, докато увеличи обема си поне два пъти.
7
Козунак 7След това се разделя на три части и се правят фитили. Фитилите се сплитат.
8
Козунак 8Слагат се в кръгла форма за печене с диаметър 24 см.
9
Козунак 9Тестото се намазва с разтопено масло и се оставя да втаса. Маже се с разбито яйце и се поръсва със захар.
10
Козунак 10Пече се в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор до готовност – 30–40 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (33)
33.
Изпрати
лично съобщение

20.04.2020
Това е първият козунак ,който правя по принцип и ползвах вашата рецепта. Стана много хубав, доволна съм.
32.
Изпрати
лично съобщение

20.04.2020
Вкусно
31.
Изпрати
лично съобщение

18.04.2020
Благодаря ви! С всяка ваша рецепта имам винаги отличен резултат.
30.
Изпрати
лично съобщение

17.04.2020
Получи се невероятен козунак! Благодаря за рецептата! Весели празници!
29.
Изпрати
лично съобщение

17.04.2020
Страхотен козунак!!!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


SylwiaFrancesco Atanasowa Casertano се регистрира в сайта.
Емилиян Тошев се регистрира в сайта.
Росица Страхилова се регистрира в сайта.
assiad се регистрира в сайта.
Дени Маринова коментира рецептата Пълнен заек
Тина коментира рецептата Фритата „Капрезе“
Николета Михайлова Михайлова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта