Блини

Поднасяме ги, богато гарнирани
Източник: Бон Апети
Дата: 18.02.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г брашно
500 мл прясно мляко
25 г прясна мая
25 г краве масло (на стайна температура)
100 мл животинска сметана
2 яйца
2 ч. л. захар
1 ч. л. сол

за гарниране:
150 г пушена сьомга
50 г хайвер
200 г заквасена сметана
див лук
копър



Начин на приготвяне:
1
Блини
Половината брашно се смесва със затопленото мляко, маслото и маята. Разбърква се и се оставя да шупне за 30 минути.
2
Блини 2
Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват със захарта.
3
Блини 3
Сметаната се разбива на сняг. Белтъците също се разбиват на сняг с щипка сол и се смесват със сметаната.
4
Блини 4
Останалото брашно и жълтъците се добавят към шупналото тесто и се разбива добре, за да няма бучки. Сипва се белтъчната смес и отново се разбърква добре.
5
Блини 5
От сместа в намазнен тиган се се правят блини.
6
Блини 6
След това, за да са по-красиви, се изрязват с ринг.

7
Блини 7
Сервират се гарнирани по желание със заквасена сметана, хайвер, пушена риба, копър, див лук.



Съвет:
Изрезките от блините може да използвате като основа за различни десерти или като добавка към салати, супи и др.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


171 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: