Великденски сладки

Дата: 06.04.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 с. л. маково семе
200 г сирене „Рикота“
350 г брашно
1 ч. л. бакпулвер
120 г захар
1 ванилия
1 яйце
кората от 1 лимон
1 с. л. сок от лимон
75 мл олио
60 мл прясно мляко
200 г кайсиев мармалад
пудра захар за поръсване
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Великденски сладкиМаковото семе се залива с гореща вода и се оставя да набъбне за 10–15 минути, след което се отцежда.

2
Великденски сладки 2Брашното се разбърква с бакпулвера, захарта, ванилията, настърганата лимонова кора и лимоновия сок, яйцето, рикотата, млякото, олиото.
3
Великденски сладки 3Трябва да се получи меко тесто, което се слага върху набрашнен плот и се размесва с отцеденото маково семе.
4
Великденски сладки 4Разточва се на тънка кора.
5
Великденски сладки 5Изрязват се четен брой бисквити с формата на яйце.
6
Великденски сладки 6Подреждат се в тава, застлана с хартия за печене FINO.
7
Великденски сладки 7Пекат се около 12 минути в загрята на 170 градуса фурна (с вентилатор).
8
Великденски сладки 8Докато сладките са още горещи, в половината от тях (с помощта на ринг) се изрязва малък кръг.
9
Великденски сладки 9Непробитите сладки се намазват с кайсиев мармалад.
10
Великденски сладки 10Внимателно се слепват с пробитите сладки (две по две).
11
Великденски сладки 11В получените отвори се слага още мармалад (като жълтък).
12
Великденски сладки 12Сладките се поръсват с пудра захар и се поднасят.



Съвет:
Изрязаното тесто се разточва наново и от него също се изрязват сладки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


184 ДУШИ ОНЛАЙН
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта