Домашна гранола

Дата: 12.04.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 ч. ч. овесени ядки
3/4 ч. ч. сурови бадеми
3 с. л. ленено семе
1/2 ч. ч. кленов сироп
3 с. л. краве масло
1 с. л. канела
1 щипка сол
 

Начин на приготвяне:
1
Домашна гранола
В купа се сипват овесените ядки, лененото семе и канелата.

 


2
Домашна гранола 2
Кленовият сироп и 2 с. л. от маслото се загряват в касерола.

 


3
Домашна гранола 3
Сипват се при останалите продукти и се добавят бадемите и солта, разбърква се.

 


4
Домашна гранола 4
Тава се намазва с останалото масло и сместа се изсипва в нея. Пече се за 50 минути в загрята на 150 градуса фурна, с вентилатор. Щом се охлади се прехвърля в буркан. Може да се съхранява в херметически затворена кутия 3 седмици.


Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

19.04.2015
Вместо овесени ядки използвах мюсли с добавени лешници, корнфлейкс и стафиди. Резултата е невероятен.
6.
Изпрати
лично съобщение

26.01.2015
Много вкусна и полезна закуска, а и е лесна за приготвяне.
5.
Изпрати
лично съобщение

06.11.2013
Благодаря! :) Ще бъде приготвена!
4.
Изпрати
лично съобщение

06.11.2013
Полина, кленовият сироп може да се замени с мед.
3.
Изпрати
лично съобщение

02.11.2013
А ако не мога да намеря кленов сироп, с какво мога да го заменя?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта