Песто от леворда с рикота

Дата: 24.04.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 хляб с дебела кора (бял)
100 мл студено пресован зехтин (+ за намазване)
100 г сирене „Рикота“
50 г орехи
30 г сушени домати (от буркан)
1 връзка леворда
1 лимон
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Песто от леворда с рикотаОрехите се запичат на сух тиган.
2
Песто от леворда с рикота 2Левордата се измива и се слага в блендер. Прибавят се охладените орехи, кората от целия лимон и сокът от половината, сушените домати и зехтина.
3
Песто от леворда с рикота 3Пюрира се до получаването на паста.
4
Песто от леворда с рикота 4Хлябът се реже на филии, намазва се със зехтин и се запича на грил тиган.
5
Песто от леворда с рикота 5Рикотата се разбърква с малко от пестото. Овкусява се със сол и черен пипер.
6
Песто от леворда с рикота 6Хлябът се намазва със сместа с рикота и се поднася. Останалото песто се съхранява в хладилник.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Стани98 се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Крем супа от грах с моцарела
Меди сготви Блонди
Didka Koprinkova коментира рецептата Американски гофрети
Алиона Шишкова се регистрира в сайта.
Tsonka Todorova се регистрира в сайта.
Elena Dimitrova се регистрира в сайта.
ГЕРГАНА ТОДОРОВА се регистрира в сайта.
Марина Стефанова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта