Свински джолан със салата от печени зеленчуци

Дата: 12.01.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 кг свински джолан с кост
300 мл десертно червено вино
40 г краве масло
50 г глава целина
4 скилидки чесън
2 моркова
1 глава лук
2 стръка мащерка
1 дафинов лист
2 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
за гарнитурата:
2 кг морска сол
500 г червено цвекло
500 г картофи
1 глава червен лук
1/2 връзка копър
60 мл студено пресован зехтин
1 зърно бахар
сокът от 1/2 лимон
 

Начин на приготвяне:
1
Свински джолан със салата от печени зеленчуциДжоланите се овкусяват със сол и черен пипер, запържват се в олиото до златисто и се изваждат в гювеч.
2
Свински джолан със салата от печени зеленчуци 2Морковите, целината, лукът и чесънът се обелват и се нарязват на едро. Запържват се в същия съд и се прехвърлят в гювеча.
3
Свински джолан със салата от печени зеленчуци 3Добавят се мащерката и дафиновият лист, налива се и виното и се похлупва. Ястието се пече 5 часа на 140 градуса, с вентилатор.
4
Свински джолан със салата от печени зеленчуци 4Картофите и цвеклото се измиват и се слагат в тава (дъното на която е обилно поръсено с морска сол) и се покриват хубаво с морска сол и отгоре. Пекат се 2–3 часа на 140 градуса, с вентилатор.
5
Свински джолан със салата от печени зеленчуци 5Месото се изважда от гювеча и се запича на 200 градуса върху решетка в тава, докато хване хубава коричка.
6
Свински джолан със салата от печени зеленчуци 6Отделилият се при печенето сок в гювеча се прецежда в подходящ съд и се редуцира на котлона. Когато е готов, се монтира със студеното масло.
7
Свински джолан със салата от печени зеленчуци 7Картофите и цвеклото се обелват и се нарязват на кубчета. Лукът се нарязва на полумесеци.
8
Свински джолан със салата от печени зеленчуци 8Бахарът се стрива в хаванче, копърът се наситнява. В купа се разбъркват картофите, цвеклото, лукът и копърът, овкусяват се с лимоновия сок, стрития бахар и зехтин.
9
Свински джолан със салата от печени зеленчуци 9Месото се сервира със салатата и соса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

16.01.2018
Забележително вкусно! Направих месото с бяло вино и добавих пащърнак към зеленчуците. Много ми допадна изпичането на фурна, което може да стане точно преди сервирането със соса отстрани. Картофите и цвеклото добиват много наситен вкус при това печене. Определено ще я сготвя пак!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Мария Станчева се регистрира в сайта.
Г-ца Минчева се регистрира в сайта.
Violeta Danova се регистрира в сайта.
Яна се регистрира в сайта.
Spas Kotev се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта