Великденски сладки

Изцяло в духа на празничното настроение
Източник: Бон Апети
Дата: 18.04.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 с. л. маково семе
200 г сирене „Рикота“
350 г брашно
1 ч. л. бакпулвер
120 г захар
1 ванилия
1 яйце
кората от 1 лимон
1 с. л. сок от лимон
75 мл олио
60 мл прясно мляко
200 г кайсиев мармалад
пудра захар за поръсване

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Великденски сладки
Маковото семе се залива с гореща вода и се оставя да набъбне за 10–15 минути, след което се отцежда.

2
Великденски сладки 2
Брашното се разбърква с бакпулвера, захарта, ванилията, настърганата лимонова кора и лимоновия сок, яйцето, рикотата, млякото, олиото.
3
Великденски сладки 3
Трябва да се получи меко тесто, което се слага върху набрашнен плот и се размесва с отцеденото маково семе.
4
Великденски сладки 4
Разточва се на тънка кора.
5
Великденски сладки 5
Изрязват се четен брой бисквити с формата на яйце.
6
Великденски сладки 6
Подреждат се в тава, застлана с хартия за печене FINO.
7
Великденски сладки 7
Пекат се около 12 минути в загрята на 170 градуса фурна (с вентилатор).
8
Великденски сладки 8
Докато сладките са още горещи, в половината от тях (с помощта на ринг) се изрязва малък кръг.
9
Великденски сладки 9
Непробитите сладки се намазват с кайсиев мармалад.
10
Великденски сладки 10
Внимателно се слепват с пробитите сладки (две по две).
11
Великденски сладки 11
В получените отвори се слага още мармалад (като жълтък).
12
Великденски сладки 12
Сладките се поръсват с пудра захар и се поднасят.



Съвет:
Изрязаното тесто се разточва наново и от него също се изрязват сладки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


lillyj се регистрира в сайта.
lili8 се регистрира в сайта.
Nikolm513 се регистрира в сайта.
Изабел коментира рецептата Гъби с печени чушки и лук
Tedity се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: