Билкови хлебчета

Малки, пухкави, ароматни и много вкусни
Източник: Бон Апети
Дата: 24.06.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г бяло брашно
80 г краве масло
250 мл прясно мляко
3 яйца
1 пакетче суха мая (7 г)
1/4 връзка магданоз
1/4 връзка мащерка
1/4 връзка босилек
1 стрък розмарин
1 стрък салвия
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. захар

за гарниране:
150 г саламурено козе сирене
150 г краве масло (със стайна температура)


Начин на приготвяне:
1
Билкови хлебчета
В брашното се оформя кладенче, налива се затоплено мляко, прибавят се сухата мая, захарта, жълтъците от 2 яйца, разтопеното масло и накълцаните подправки – магданоз, босилек, мащерка, розмарин, салвия. Посолява се и се замесва тесто.
2
Билкови хлебчета 2
Слага се в купа, покрива се и се оставя да втаса.
3
Билкови хлебчета 3
Тестото се разделя на 12 парчета, от които се оформят топки. Подреждат се в тава, намазана обилно с масло, покриват се с кърпа и се оставят да втасат повторно.
4
Билкови хлебчета 4
Питките се мажат с разбито яйце, по желание се поръсват с листенца от билките. Пекат се около 15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
5
Билкови хлебчета 5
Маслото се разбива добре с миксер. Поръсва се с натрошено сирене и се разбърква.
6
Билкови хлебчета 6
Оформя се като салам и се увива във фолио за свежо съхранение. Оставя се в хладилник, за да стегне.
7
Билкови хлебчета 7
Хлебчетата се поднасят с нарязаното масло.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

31.01.2019
Много меки и се хапват за секунди.
3.
Изпрати
лично съобщение

29.01.2019
Вкусно
2.
Изпрати
лично съобщение

28.12.2018
Страхотни са!!! ♡♡♡
1.
Изпрати
лично съобщение

02.10.2018
Цялата къща мирише прекрасно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: