Пролетно „Минестроне“

Богата, зеленчукова, постна супа
Източник: Бон Апети
Дата: 16.04.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г замразен грах
200 г спанак (почистен)
140 г дребна паста (ориекете)
1 тиквичка
1 връзка пресен лук
1/2 връзка моркови (250 г)
1 скилидка чесън
1 пресен дафинов лист
1 ч. л. суха мащерка
1/4 ч. л. сухо чили
50 мл зехтин
сол на вкус

за гарниране:
1 връзка босилек
1/2 лимон
50 мл зехтин „Екстра върджин“
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пролетно „Минестроне“
Пресният лук и чесънът се наситняват и се запържват в сгорещения зехтин.
2
Пролетно „Минестроне“ 2
Подправя се с дафиновия лист, мащерката и чилито.
3
Пролетно „Минестроне“ 3
Наливат се 1,5 л вода, посолява се и се готви около 10 минути.
4
Пролетно „Минестроне“ 4
След това се добавят нарязаните натънко моркови.
5
Пролетно „Минестроне“ 5
Щом омекнат леко, се сипва пастата и се готви, докато омекне.
6
Пролетно „Минестроне“ 6
Спанакът се реже наедро, а тиквичката на кубчета.
7
Пролетно „Минестроне“ 7
Когато пастата е почти готова, в супата се слагат тиквичката и грахът. Когато и те поомекнат, се прибавя спанакът.
8
Пролетно „Минестроне“ 8
Готви се 2–3 минути и се дърпа от огъня.
9
Пролетно „Минестроне“ 9
Босилекът се пасира със зехтина, лимоновия сок, сол на вкус и 30 мл студена вода.
10
Пролетно „Минестроне“ 10
Супата се поднася със соса от босилек.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

17.08.2016
Добавих малко лютивка, а сосът направих от готово песто с лимонов сок. Много подходяща при ниско-калорична диета.
1.
Изпрати
лично съобщение

15.03.2016
Мнооого вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: