Брускети с печени чушки и аншоа

Дата: 20.09.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 багета
4 печени червени чушки
2 с. л. каперси
2 скилидки чесън
6–8 филета аншоа
5–6 листа босилек
4 с. л. зехтин „Екстра върджин”
50 г сирене „Пармезан”
сол и черен пипер на вкус
зехтин за запичане на филийките
 
Бон Апети препоръчва:
BILLA България успешно развива проекта си „Градините на BILLA“, в рамките на който веригата осъществява ползотворно партньорство с над 30 внимателно селектирани родни производители. Благодарение на тази кампания клиентите на BILLA могат да избират между богато разнообразие от вкусни и качествени плодове и зеленчуци, грижливо отгледани в над 150 зеленчукови градини, оранжерии и лозя из цяла България. Всички плодове и зеленчуци от „Градините на BILLA“ са с гарантирано качество и вкус. Това е така не само заради внимателно подбраните сортове и семена, а и заради положените за тях грижи, както от земеделските производители, така и от експертите на BILLA. Те контролират качеството на продукцията от подбора на семена през засаждането и отглеждането, до транспорта и излагането на плодовете и зеленчуците в магазините.
Виж повече
 

Начин на приготвяне:
1
Брускети с печени чушки и аншоа
Хлябът се нарязва на филийки, които се запичат на тиган, от двете страни, в сгорещения зехтин.

 

 


2
Брускети с печени чушки и аншоа 2
Чесънът и каперсите се нарязват наситно и се слагат в купа. Добавят се наситнената аншоа и чушките – обелени и нарязани на ивички. Пармезанът се настъргва, а босилекът се накъсва, като се запазва по малко и от сиренето и от подправката за украса. Полива се със зехтина и се овкусява със сол и черен пипер.

 

 


3
Брускети с печени чушки и аншоа 3
Върху всяка филийка се слага от сместа, поръсва се със заделения пармезан и се украсява с накъсан босилек.


 


Съвет: От тези продукти трябва да се получат 20 брускети - по 5 във всяка порция.

 


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

16.05.2014
Идеални за лятото! Свежи и вкусни
2.
Изпрати
лично съобщение

16.05.2014
страхотно е
1.
Изпрати
лично съобщение

01.05.2014
Много приятно и леко!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


129 ДУШИ ОНЛАЙН
Даниел Банчев коментира рецептата Бяла пилешка супа
Plamena Valyanova коментира рецептата Чийзкейк „Шварцвалд“
Жени се регистрира в сайта.
Anton Antonov се регистрира в сайта.
Maria Trencheva се регистрира в сайта.
Ivan Georgiev се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта