Тутманик по овчарски

Златист и апетитен
Източник: Бон Апети
Дата: 11.02.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
550 г брашно
400 г овче сирене
200 г овче кисело мляко
200 мл олио
4 яйца
1 ч. л. сода бикарбонат
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Тутманик по овчарски
Три от яйцата се разбиват.
2
Тутманик по овчарски 2
Содата се гаси в киселото мляко.
3
Тутманик по овчарски 3
Брашното се смесва с яйцата, млякото със содата, олиото, натрошеното сирене и сол на вкус. Забърква се тесто.
4
Тутманик по овчарски 4
Тава за печене се маже с олио.
5
Тутманик по овчарски 5
Тестото се разточва леко, за да стане с размерите на съда, в който ще се пече, и се прехвърля в тавата.
6
Тутманик по овчарски 6
Намазва се с разбито яйце и се пече 25-30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

17.02.2024
Страхотно се изпече и ми е много по вкуса.
8.
Изпрати
лично съобщение

04.03.2022
Най-хубавото е, че се приготвя бързо. Иначе при мен малко мазничък стана.
7.
Изпрати
лично съобщение

10.01.2021
Вкусен с масло.
6.
Изпрати
лично съобщение

01.12.2016
Много вкусен тутманик! Ето как се получи при мен!
5.
Изпрати
лично съобщение

01.12.2016
Много вкусен тутманик! Ето как се получи и при мен!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


113 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: